OM MIG

Till och med i jakttornet kan du kontakta mig via e-post eller Facebook

Jag är född i Linköping 1949 och bor i Huddinge sedan 1973. Har en fil kand i filmvetenskap, litteratur och teater. Pluggade till journalist på JH i Stockholm hos legendariska lärare som Lars Furhoff och  retoriknestorn Bengt Nerman, båda rektorer under olika perioder. 

Jag är uppväxt i skuggan av Östgöta Correspondentens tidningshus. Det var som frilansande filmskribent för Corren jag inledde murvelkarriären. Även Chaplin och Filmrutan publicerade ibland mina texter. Min passion för västernfilmer debuterade redan i tidiga tonåren och syntes tydligt i dessa tidskrifter.

I över trettio år skrev  jag reportage, nyheter, kulturartiklar och opinionsbildande material  för dags- och fackförbundspress (Gnistan, FiB/Kulturfront, DN, SvD, Länstidningen i Södertälje, Siftidningen och Kollega), 2009 sadlade jag av som fackförbundet Unionens chefredaktör och bytte ut ledarskrivandet mot skönlitterärt författande.  Jag trivs i de världar jag nu skapar och umgås gärna med de fiktiva personer som befolkar mina städer, byar och landsbygd.

I gungorna på gårdens inhägnade lekplats, Badhusgatan3 i Linköping, tillsammans med brorsan Bruno.