OM MIG

Till och med i jakttornet kan du kontakta mig via e-post eller Facebook

Jag är född i Linköping 1949 och bor i Huddinge sedan 1973. Har en fil kand i filmvetenskap, litteratur och teater. Pluggade till journalist på JH i Stockholm hos legendariska lärare som Lars Furhoff och  retoriknestorn Bengt Nerman, båda rektorer under olika perioder. 

Jag är uppväxt i skuggan av Östgöta Correspondentens tidningshus. Det var som frilansande filmskribent för Corren jag inledde murvelkarriären. Även Chaplin och Filmrutan publicerade ibland mina texter. Min passion för västernfilmer debuterade redan i tidiga tonåren och syntes tydligt i dessa tidskrifter.

I över trettio år skrev  jag reportage, nyheter, kulturartiklar och opinionsbildande material  för dags- och fackförbundspress (Gnistan, FiB/Kulturfront, DN, SvD, Länstidningen i Södertälje, Siftidningen och Kollega), 2009 sadlade jag av som fackförbundet Unionens chefredaktör och bytte ut ledarskrivandet mot skönlitterärt författande.  Jag trivs i de världar jag nu skapar och umgås gärna med de fiktiva personer som befolkar mina städer, byar och landsbygd.

                                I gungorna på gårdens inhägnade lekplats, Badhusgatan 3, tillsammans med brorsan.

Biograf och kondis på min barndoms gata

Jag var nio år när Grand Hotells gamla sommarpaviljong transporterades till kulturreservatet Gamla Linköping.